tisdag 30 mars 2010

Vårstädning!

Vårstädning på lite olika vis förstås...
Jag tog räfsan och Ellen tog fram leksakerna! Hon hittade vattenkannan och vattnade blommorna och sin pensel - målade allt som gick att måla. Ellen gillar att måla. Måla vatten. :)

lördag 27 mars 2010

torsdag 25 mars 2010

Dosan har tagit pappa...

Oh nej! Nån har tagit min pappa! Oh nej! Dosan! (dosan=datorn...)

tisdag 23 mars 2010

Hus...

Ellen är ganska kreativ på Ellen-vis... och är ganska snabb.
150 näsdukar blev snabbt ett berg av papper. Eller "ett hus" enligt henne...

måndag 22 mars 2010

Grodor!

Ellen lutar sitt huvud mot pappas mage och kommenterar snart:
"-Pappa har grodor i magen!"

lördag 20 mars 2010

Sjukstuga

Senaste veckan har det varit sjuka på Storken. Började med att Joakim var och drog ut tänder förra fredagen - en något blek Joakim som kom hem efter det. Vila och soppa ett par dagar för honom. Sedan fortsatte han söndag till tisdag med feber och magsjuka! Stackarn!
Tisdag avlöste Ellen honom med hosta, snuva och lite feber. Så fortsatte hon under veckan, lite snor, lite hosta, lite ont i halsen och lite feber. Ganska pigg om dagarna men sämre om kvällarna. I fredags toppade hon med 40 graders feber och hon var fröken kölvatten! Ögon rann, näsan rann! Massor! Rådgivningen sa att hon troligtvis drabbats av Rs-virus... Lillskruttan!
Och så klart, igår började Elsa hosta... troligtvis smittad av syster. Inte så mycket man kan göra... Johan och jag har gått skytteltrafik i natt. Så fort hon hostar är man där och kollar om hon kräks slem - och i nästa stund är man där för hon är FÖR tyst. Blir inte många timmars sömn nu... Värst ska hostan vara dygn 4-6. Har hon bara börjat?

En liten sjukling, vid gott mod!

onsdag 10 mars 2010

Vårväder töväder

Sol och plusgrader - och töväder! Idag var det en underbar vårdag! Ellen ville inte gå hem efter dagis så vi gick en promenad. Eller, jag gick och hon plaskade! I en och en halvtimme orkade hon hoppa runt! Sedan gick vi in, torkade, bytte om och ut igen! Tror minsann det är ett litet blötdjur vi har! Galonbyxorna får vi nog ta på nästa gång...

tisdag 9 mars 2010

Ellen väljer kläder...

Ellen hjälpte till med blöjbyte och sprang glatt och hämtade kläder till Elsa - och kommer förstås med "Den läskiga tröjan". Självklart skulle hon också ha sin "läskiga".
Fast de är ganska söta ändå. Men lite läskiga! ;)

Elsa 4 veckor

Nu börjar det här likan en veckoblogg...
Men en liten Elsa har hunnit bli 4 veckor! Nu lyfter vi huvudet och ler! Mysigt!:)

torsdag 4 mars 2010

Stor liten Elsa!

Idag var jag till BVC med Elsa för mätning och vägning. Hon väger nu 4 410 g och är 55 cm lång! En ökning på 400 g sedan förra veckan! Fortsätter hon i den här takten kommer hon väga ungefär 25 kg som 1-åring! Hoppas hon stannar av lite innan dess...

tisdag 2 mars 2010

Elsa 3 veckor

Hela 3 veckor gammal! Tiden går fort! Hon har redan hunnit med att få sin första förkylning... kan det vara storasyster som smittat?